"Омразата е любов, която се е обърнала с гръб."

Тери Пратчет
Кико и медитация 04
Nov
Кога: Обратно в календара November 4, 2014 @ 8:30 pm – December 2, 2014 @ 10:30 pm
Къде: София
НИПРОРУДА
Цена: 20 лв
Телефон: Симана Златева
02 418 78 57
Категория: Тренинги

Кико – енергийна практика + медитативна релаксация.

Кико е Японска енергийна практика, предшествала Рейки. Задавали ли сте си въпроса КАК са лекували рейки-лечителите преди д-р Микао Усуи да получи просветление на върха на планината Курама?

Кико е енергийна практика – поредица от движения, с помощта на която ВСЕКИ човек може да хармонизира енергийните потоци в своето тяло и да го зареди с енергия (при недостиг), както и да се освободи от енергия (при излишък). Тя произлиза от Ци Гун и е продукт на Източното разбиране за Вселената и Човека. А както знаем, цялата Източна доктрина почива на идеята, че болестите са резултат от недостиг или излишък на енергия в даден участък от нашето тяло. Но нека да се върнем на въпроса – рейки-лечителите преди д-р Микао Усуи са практикували около час Кико, с помощта на което са се зареждали с Рейки. След това те са могли да излъчат през ръцете си акумулираната енергия към страдащия човек. Следвало е ново зареждане – Кико практика, за да могат отново известно време да лекуват.

Д-р Микао Усуи получава просветление на върха на планината Курама, което прави възможно пропускането на потока постоянно и едновременно, след определени настройки  и… практика. Съвременният човек, обаче, твърде много разчита на настройките и забравя/пренебрегва практиката. Кико Ви дава възможност да хармонизирате и съответно възстановите себе  дори и без да сте инициирани в Рейки. Или да възстановите своята практика, ако сте Рейки и имате желание да се потопите в хармонията на вечността отново…

meditation

А след Кико, когато тялото, емоциите и мисълта са в хармония, са налице идеалните условия за медитация и навлизане навътре в себе си.

За желаещите да практикуват, занятия през Октомври ще се проведат на 7, 8, 28 и 29, от 18:30 часа, в НИПРОРУДА.

 

Обратно към всички Тренинги