Силата на името – практики за самолечение 19
Jun
Кога: Обратно в календара June 19, 2014 @ 9:30 pm – June 20, 2014 @ 12:30 am
Къде: София
НИПРОРУДА
Цена: 40 лв
Телефон: Симана Златева
02 418 78 57, 0896 413 134
Категория: Тренинги

Според древните здраве, щастие и успех човек привлича в живота си тогава, когато живее в хармония с двата свята – този, който го заобикаля и своя вътрешен свят. На умението да се хармонизира в обществото – да общува, да изявява себе си в заобикалящият го свят, човек се учи от дете. Как обаче да бъде в мир със себе си, как да разрешава вътрешните си конфликти, как да чува и разбира себе си? И не на последно място – как да постъпва, когато външната и вътрешната среда са в конфликт, а той самият е бойното поле, на което се води тази война? Отговорите на тези въпроси се намират в полето на духа и духовността е тази, която е призована да помогне.

Болестта възниква като резултат от липсата на хармония – във външния или вътрешния ни свят. И ако съвременната медицина все по-майсторски отстранява външните конфликти, но независимо от това болестта взима връх, значи нерешените проблеми са вътре в нас – във вътрешният ни свят. И докато не ги разрешим, докато не постигнем МИР със себе си, медицината може само да облекчи страданието, нищо повече…

Тук, в християнската традиция, на помощ идва молитвата. Молитвата е лек за Душата, път на съединение на Душата с Бога – източника на самия живот. А животът за болестта е като светлината за мрака – където има светлина няма мрак, където има живот няма болест.

Съвременният човек търси причините за своето страдание ИЗВЪН себе си, а там виновни винаги се намират – все по-върли вируси, бактерии, коварни болести… Изглежда сякаш цялата планета воюва с човека и се опитва всячески да го унищожи.

„Тялото е Храм Божий, а душата се моли в него.“
Йоан Лествичник

Повечето от причинителите на болестите, обаче, могат да предизвикат разрушение в тялото ни, САМО ако нещо във вътрешната структура на човека е в дисбаланс – ако е отслабен духът му и наранена душата, ако са тежки мислите му и потиснати емоциите. И едва когато човек разбере това и насочи светлината навътре в себе си, така че храмът да засияе отвътре, духът да се възправи, душата да запее, мислите да текат ясни, а емоциите да носят радост и щастие – не остава място за болестта в този Храм.

Защото Бог живее в него!

Как да постигнем това? Можете да научите, практикувате и усвоите в първия по рода си

Практически семинар „СИЛАТА НА ИМЕТО – ПРАКТИКИ ЗА САМОЛЕЧЕНИЕ“

Лектори: Симана Златева и отец Михаил Иванов, автор на „Учението на Живота“

Продължителност – 3 часа, такса за участие 40 лв.*

* При ранно записване има 25% отстъпка.

Обратно към всички Тренинги