"Омразата е любов, която се е обърнала с гръб."

Тери Пратчет
Какво виждат очите? 21
Oct

Очите виждат само онова, което съзнанието е способно да възприеме…

Чудно ли е тогава, че толкова много хора страдат от проблеми със зрението? Толкова много, че това се възприема като нормално и да носиш очила си е в реда на нещата? Решенията предлагани от конвенционалната медицина са две: операция или очила до живот.

Може би ще Ви изненадам, като заявя, че медицината е абсолютно права! Няма други опции, ако не рискувате да промените начина си на мислене и дори начина си на живот. Защото болестта “вирее” при определени условия и ако ги промените, за нея не остава място.

Но медицината знае от опит, че хората не искат да променят нищо. Средностатистическият човек иска да живее живота, който е породил проблема, ама ако може докторите да направят нещо вълшебно, което да премахне негативните последствия от този начин на живеене, при това бързо, безболезнено и завинаги. А когато не става завинаги, тогава периодично (хапчета, капки, процедури) или системно (очила).

Очите са прозорци към света и в тях се вижда душата на човек. Ако искаме прозорците да са чисти, ясни и през тях светлината да прониква безпрепятствено, да се погрижим за душата.

Това е нашата задача на курса “Изкуството да виждаш” – да намерим пречките пред чистото възприятие, да започнем тяхното премахване. Паралелно с това, с помощта на упражненията на д-р Бейтс да създадем условия на очите за възстановяване.

Обратно към всички Статии