Енергийна Ароматерапия ІІ част

Кога: View in Calendar » November 7, 2014 @ 8:00 pm – November 9, 2014 @ 4:00 pm
Къде: Велико Търново, хотел Панорама
Цена: 120 лв
Телефон: Ренета Цанева
0898709915, 0888867284
Категория: Курсове

Думата АРОМАТЕРАПИЯ предизвиква недвусмислени и ясни асоциации. Почти всеки, ще си представи спа студио, комбинация от етерични масла и релакс. Да, ароматерапията е и това, но не само…

Авторският курс на Симана Златева „Енергийна Ароматерапия” ІІ част, има за цел да приложи етеричните масла, като инструмент за катарзис и личностно развитие. Резултатът, който ще постигнем е да инициираме на процеса на възстановяване на здравето. И не само…

Начинът по който сме свикнали да живеем изисква от нас да сме винаги готови да реагираме на стресовите ситуации. А те възникват една след друга.

Човек има два основни механизма за справяне със стреса, но и двата бързо ни вкарват в порочния кръг. „Бий се или бягай” е формулата по която стандартно живеем. Това негласно споразумение се превръща в основна програма, която телата и душите ни следват. За да се биеш или избягаш от ситуацията е нужна пълна мобилизация на ресурса, с който човек разполага. Умът става фиксиран единствено в стресовата ситуация, емоциите биват потиснати, и не само…

Стресът не е инцидентен в живота ни, той е ежедневие – следователно ние бързо се сдобиваме с ежедневно потискани емоции, а системата, наречена човек се задъхва в опита си да се освободи от напрежението, което трупа още стрес… Влизаме в омагьосан кръг.

Умът свиква да работи в този разболяващ тялото режим и един ден нещо се счупва. Един ден човек осъзнава, че е изгубил радостта от живота си, чувството за удовлетвореност и… здравето си.

На следващия ден някой ви дава съвет как да си помогнете. Друг ви предлага книга с мъдростите на велик Източен учител. Но това са само думи, думички, които отдавна не значат нищо за ума, защото умът е погълтан от стрес и сърцето е блокирано от неизказани чувства.

Как да отворим един такъв ум? Как да разблокираме сърцето, за да може отново да се радва и обича? Как човек да бъде здрав при тези мисловни, емоционални и енергийни модели, при стреса в който живеем?!

Нужно е средство, което да заобиколи критичния фактор на стресирания ум, докато в същото време леко, меко и нетравматично освободи блокираните емоции. Такова средство, даказало своята ефективност във времето са етеричните масла.

Каним ви на едно тридневно изживяване, в което чрез съчетанието на мъдростта на Изтока и познанието на Запада да започнем заедно процеса за възстановяване на здравето. Да освободим ума от стреса, да пречистим сърцата си от потиснатите негативни чувства, да открием къде и как е блокирана силата на живота в телата ни и да се заредим с лечебната енергия на етеричните масла, носещи в себе си силата на Стихиите.

“Енергийна Ароматерапия“ ІІ част е курс, който променя представите ви за собствената ви енергетика и ароматите завинаги. Това е курс на който ще получите познание и ще развиете умения как да разгадаете енергийния код на етеричните масла и да го използвате при бърза помощ или за хроничен проблем.

На този курс ще научите:

Методите за приложение на етеричните масла за Енергийна работа;

Ролята на демоните на чакрите и подбор на масла за първа помощ за всяка чакра;

Медитативни практики с етерични масла за енергийна хармонизация.

Изкуството да виждаш

Кога: View in Calendar » October 30, 2014 @ 2:30 am – November 2, 2014 @ 5:30 pm
Къде: с. Проглед
Цена: 300 лв
Телефон: Симана Златева
02 418 78 57, 0896 413 134
Категория: Курсове

Зрението е едно от основните ни сетива – 80% от информацията ние възприемаме визуално. Нещо повече – очите са изнесена част на централна нервна система, което предопределя директното влияние на образите, които възприемаме, върху настроението, емоциите и мислите ни. Начинът, по който виждаме света, в прекия и преносния смисъл, на практика предрешава нашите решения, избори и дори съдба.

Този курс дава възможност на всеки участник да разбере собствените си, индивидуални пречки пред ясното виждане, да осъзнае механизмите, скрити зад симптома “влошено зрение” и да овладее изкуството да вижда – способността да възприема света в неговата цялост, яркост и великолепие. Естествено следствие от този процес е възстановяването на зрението. Големият подарък за всеки, избрал да овладее изкуството да вижда е разкриване на способността да вижда отвъд маските, фалшивите фасади и маневрите за заблуда. А значи и да взема точните решения, и да постига желаните резултати.

magyc_eye

Изнесен курс за възстановяване на зрението. Включва:
1. Енергийни практики;
2. Специални упражнения за възстановяване на зрението;
3. Медитация;
4. Саморефлексия;
5. Съзерцание;
6. Хранителен режим;
7. Индивидуален подход;

Местата са ограничени.

Цени:
300 лв на човек в двойна стая.
350 лв на човек в самостоятелна стая в апартамент – във всеки апартамент има 2 стаи.

Цената включва:
– Участие в курса;
– Всички необходими материали;
– 3 нощувки;
– Изхранване – по специална програма;

Необходимо е да осигурите:
– Присъствие;
– Желание;
– Активно участие;
– Постелка и подходящи дрехи – курсът се провежда в село Проглед, в Родопите, което се намира на 1467 метра надморска височина.

Progled_2

Село Проглед се намира в сърцето на Родопите. На 4 км от селото отстои ски-курортът Пампорово, на 6 км – град Чепеларе. Проглед е разположено върху обширни поляни на десния бряг на река Чепеларска и е оградено отвсякъде с ниско било и гъсти смърчови гори. Само 500 м го отделят от главния път Пловдив – Смолян. През лятото грее много слънце и е приятно за кратки преходи из околностите на селото. През зимата то е защитено от ветровете и въпреки дълбокия сняг, селото е винаги достъпно.

Водещ: Симана Златева
с. Проглед, Къщата с маковете
Начало: 30.10.2014 12:00 ч.
Телефон: 02 418 78 57, 089 641 31 34
Продължителност: 4 дни
Разписание:
4 дни, три нощувки

Да прощаваш е божествено

Кога: View in Calendar » November 12, 2014 @ 8:30 pm - 11:30 pm
Къде: Бургас, Холистичен център Магнолия, ул. "Цар Петър" 17
Цена: 40 лв
Телефон: Йорданка Чанева
0899 130 620, 0889 520 562
Категория: Тренинги

“Винаги ме е удивлявало това колко безпомощни са нашият разум, нашият разсъдък, нашето сърце в моментите, когато се налага да направим и най-малката промяна, да развържем някой възел. А след това самият живот го разплита с непостижима лекота.”
Марсел Пруст

Прошката – необходимост, практика, а често дори условие, за да може човек да слезе от черната поредица и да влезе в светлата полоса. Всички религии включват преминаването през Прошката като условие за докосването до Бога. Всички езотерични течения преминават през различни разновидности на практикитe за Прошка като основа за освобождаване на потенциала на човека. И дори самият живот, без да ни пита ни въвлича в ситуации, в които Прошката е вратата, която ни извежда към решението на ситуацията.

Прошката е натоварена с огромно изискване – да излекува, да освободи, да възстанови прекъснатите отношения, да върне щастието и радостта и дори – да приближи до Бога. В същото време, с помощта на всевъзможни практики човек прощава, отново и отново, само за да открие, че има още…

“— Как да се освободим от привързаността си към нещо/някого?
— Дори не се и опитвайте, това е невъзможно. Привързаността към нещата/хората си отива сама, когато престанеш да се опитваш да намериш себе си в тях…”
Екхарт Толе

Как да простим? Като намерим, разберем и осъзнаем какво ни привързва към дадената ситуация/събитие/човек. Тогава връзката се “развързва” сама.

“По-лесно е да простиш на врага си, отколкото на приятел.”
Уилям Блейк

Да, врагът е далеч от нас, като правило носи етикет “лош” и прави злини, това е нормално за него. Великодушието, с което му прощаваме, често е маска на усещането ни за превъзходство, което пък няма нищо общо с Прошката, а по-скоро с един от седемте смъртни грехове – Горделивост…

“Когато са те предали, все едно са ти счупили ръцете. Да простиш е възможно, но да прегърнеш отново не се получава.”
Лев Толстой

Защо не се получава и защо Прошката за приятел е толкова трудно постижима? Ако не можем да простим истински дори на врага си, какво остава за приятеля, при когото всяка грешна стъпка директно влиза в графата предателство? И ако предателствата на приятелите болят с десетилетия непростени, нима е възможно изобщо да простиш на себе си?

Да, възможно е. Дори е необходимо.

“Не съдете, и няма да бъдете съдени; не осъждайте, и няма да бъдете осъждани; прощавайте, и ще бъдете простени.” Лк 6:37

Да прощаваш е Божествено в съвсем буквален смисъл – това е способността на човек да прояви своята Божествена същност, да намери начин да погледне на нещата от позицията на Бог, да застане в центъра на своята Вселена и да поеме отговорност за случващото се в нея. И нищо чудно, че когато го направи, такъв човек става Творец – на своя живот и не само…

За това е този тренинг, създаден на база дългогодишния ми опит като лектор и водещ в областите личностен ръст и самопомощ, както и в отговор на въпросите, които самата за съм поставяла пред себе си. Отговорите, практиките и възможностите за решение ще споделя за пръв път с Вас на 12 Ноември, от 18:30 часа.

При ранно записване – 25% отстъпка.

Кико и медитация

Кога: View in Calendar » November 4, 2014 @ 8:30 pm – December 2, 2014 @ 10:30 pm
Къде: София, НИПРОРУДА
Цена: 20 лв
Телефон: Симана Златева
02 418 78 57
Категория: Тренинги
Tags: гимнастика кико медитация

Кико – енергийна практика + медитативна релаксация.

Кико е Японска енергийна практика, предшествала Рейки. Задавали ли сте си въпроса КАК са лекували рейки-лечителите преди д-р Микао Усуи да получи просветление на върха на планината Курама?

Кико е енергийна практика – поредица от движения, с помощта на която ВСЕКИ човек може да хармонизира енергийните потоци в своето тяло и да го зареди с енергия (при недостиг), както и да се освободи от енергия (при излишък). Тя произлиза от Ци Гун и е продукт на Източното разбиране за Вселената и Човека. А както знаем, цялата Източна доктрина почива на идеята, че болестите са резултат от недостиг или излишък на енергия в даден участък от нашето тяло. Но нека да се върнем на въпроса – рейки-лечителите преди д-р Микао Усуи са практикували около час Кико, с помощта на което са се зареждали с Рейки. След това те са могли да излъчат през ръцете си акумулираната енергия към страдащия човек. Следвало е ново зареждане – Кико практика, за да могат отново известно време да лекуват.

Д-р Микао Усуи получава просветление на върха на планината Курама, което прави възможно пропускането на потока постоянно и едновременно, след определени настройки  и… практика. Съвременният човек, обаче, твърде много разчита на настройките и забравя/пренебрегва практиката. Кико Ви дава възможност да хармонизирате и съответно възстановите себе  дори и без да сте инициирани в Рейки. Или да възстановите своята практика, ако сте Рейки и имате желание да се потопите в хармонията на вечността отново…

meditation

А след Кико, когато тялото, емоциите и мисълта са в хармония, са налице идеалните условия за медитация и навлизане навътре в себе си.

За желаещите да практикуват, занятия през Октомври ще се проведат на 7, 8, 28 и 29, от 18:30 часа, в НИПРОРУДА.

 

Страхът крие от нас собствената ни сила. Да си я върнем.

Кога: View in Calendar » November 11, 2014 @ 8:30 pm - 11:30 pm
Къде: Бургас, Холистичен център Магнолия, ул.
Цена: 40 лв
Телефон: Йорданка Чанева
0899 130 620, 0889 520 562
Категория: Тренинги
Tags: освобождаване от страха страх страхове тренниг

„… Хиляди хора, поразени от страха, цял живот безпощадно ще учат на страх децата си и децата на своите деца.“
Братя Стругацки

Страхът е мощна спирачка, която ни възпира от действия, които разпознаваме като потенциално опасни за нас. И е безспорен факт, че ако не беше необходим, страхът нямаше да съществува. НО! Нужно ли е да живеем в страх? Необходимо ли е да се лишаваме от радост, щастие и дори любов от страх? Колко енергия хабим в този танц със себе си – да се страхуваме и да се „борим“ със страха?

“Решения, взети от страх, носят само болка и страдание.”
Психодинамична зависимост

Вярвам, че човек не е роден, за да се страхува, да си забранява и да се ограничава заради страховете си. Да, страхът има своята роля в живота ни, но след като я е изиграл, е време да напусне сцената и да освободи пространство за радостта, любовта и щастието, които никога не виреят ЗАЕДНО със страха. Нещо повече – страхът е катинарът, залостената врата, скривалището на личната ни сила и ако той бъде овладян, може не само да спре да пречи, но дори и да бъде впрегнат за реализирането на целите, желанията и мечтите ни.

Въпросът е само КАК да стане това. И на този тренинг ви предлагам отговорите и решенията, които съм открила за себе си – в опита си в бойните изкуства, бизнеса, сигурността, управлението и треньорството.

„Страхът възниква, когато губиш увереност, че ти това си ти.“
Антоан дьо Сент-Екзюпери

Водещ: Симана Златева

Продължителност – 3 часа, такса за участие 40 лв*.

Очаквайте в Бургас, 11 Ноември 2014 г., 18:30

Силата на името – практики за самолечение

Кога: View in Calendar » June 19, 2014 @ 9:30 pm – June 20, 2014 @ 12:30 am
Къде: София, НИПРОРУДА
Цена: 40 лв
Телефон: Симана Златева
02 418 78 57, 0896 413 134
Категория: Тренинги

Според древните здраве, щастие и успех човек привлича в живота си тогава, когато живее в хармония с двата свята – този, който го заобикаля и своя вътрешен свят. На умението да се хармонизира в обществото – да общува, да изявява себе си в заобикалящият го свят, човек се учи от дете. Как обаче да бъде в мир със себе си, как да разрешава вътрешните си конфликти, как да чува и разбира себе си? И не на последно място – как да постъпва, когато външната и вътрешната среда са в конфликт, а той самият е бойното поле, на което се води тази война? Отговорите на тези въпроси се намират в полето на духа и духовността е тази, която е призована да помогне.

Болестта възниква като резултат от липсата на хармония – във външния или вътрешния ни свят. И ако съвременната медицина все по-майсторски отстранява външните конфликти, но независимо от това болестта взима връх, значи нерешените проблеми са вътре в нас – във вътрешният ни свят. И докато не ги разрешим, докато не постигнем МИР със себе си, медицината може само да облекчи страданието, нищо повече…

Тук, в християнската традиция, на помощ идва молитвата. Молитвата е лек за Душата, път на съединение на Душата с Бога – източника на самия живот. А животът за болестта е като светлината за мрака – където има светлина няма мрак, където има живот няма болест.

Съвременният човек търси причините за своето страдание ИЗВЪН себе си, а там виновни винаги се намират – все по-върли вируси, бактерии, коварни болести… Изглежда сякаш цялата планета воюва с човека и се опитва всячески да го унищожи.

„Тялото е Храм Божий, а душата се моли в него.“
Йоан Лествичник

Повечето от причинителите на болестите, обаче, могат да предизвикат разрушение в тялото ни, САМО ако нещо във вътрешната структура на човека е в дисбаланс – ако е отслабен духът му и наранена душата, ако са тежки мислите му и потиснати емоциите. И едва когато човек разбере това и насочи светлината навътре в себе си, така че храмът да засияе отвътре, духът да се възправи, душата да запее, мислите да текат ясни, а емоциите да носят радост и щастие – не остава място за болестта в този Храм.

Защото Бог живее в него!

Как да постигнем това? Можете да научите, практикувате и усвоите в първия по рода си

Практически семинар „СИЛАТА НА ИМЕТО – ПРАКТИКИ ЗА САМОЛЕЧЕНИЕ“

Лектори: Симана Златева и отец Михаил Иванов, автор на „Учението на Живота“

Продължителност – 3 часа, такса за участие 40 лв.*

* При ранно записване има 25% отстъпка.